Dimitri Claeys heeft de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven gewonnen. De renner van Wanty - Groupe Gobert rondde een aanval succesvol af. Hij solo als eerste over de finish. Pim Ligthart van Lotto-Soudal kwam een handvol seconden later als tweede over de streep.

Een vlucht van zes renners brak de wedstrijd in en rond Leuven open. Lotto-Soudal en Wanty Groupe-Gobert hadden niemand mee en moesten dus vol aan de bak om de zes terug te halen. Dat lukte ook.

De wedstrijd werd extra zwaar gemaakt door de gietende regen. Geen probleem voor Tim Wellens, die op de Wijnpers, een van de vier hellingen op het plaatselijke parcours, probeerde weg te rijden. Zonder succes.

Zijn ploegmaat Ligthart slaagde wel in die opzet en sloeg in het gezelschap van Claeys wel een kloof. Wout van Aert had pech. Op een cruciaal moment reed hij lek en miste de mogelijkheid om mee te glippen.

De samenwerking tussen Ligthart en Claeys werkte goed, tot in de slotronde. Op de laatste beklimming van de Wijnpers toonde Claeys dat hij de sterkste was. Hij reed weg en hield in de laatste kilometers de aandringende Ligthart af in een man-tegen-mangevecht. De Rus Roman Maikin won de sprint van het peloton.

sporza.beMisschien ook interessant: