De Duitse Marcel Kittel heeft de tweede rit in de Driedaagse van De Panne gewonnen. De 23-jarige Duitser van 1t4i knalde iedereen uit zijn wiel. Na Kittel werd de Noor Kristoff tweede. Die houdt daar wel de leiderstrui aan over.

Hoewel de rit naar Koksijde traditiegetrouw op een sprint eindigt, trokken drie gelukszoekers toch op pad: Breyne, Cappelle en Vandborg. Cappelle was met voorsprong de sterkste van het trio. Met de zee in zicht pasten de anderen.

Het peloton werd twee keer uiteengerukt in waaiers door de wind. Maar alles smolt telkens samen tijdens de drie plaatselijke rondes door Koksijde.

Geen enkele ploeg kon lijn krijgen in de voorbereiding op de massasprint. Kristoff gooide zijn kaarten vroeg op tafel en leek het te zullen halen. Maar als een duivel uit een doosje verscheen Kittel aan het front. Hij won nog met overmacht.

Peter Sagan, de winnaar van gisteren, mengde zich niet in de sprint en liet zich in de slotfase zelfs uitzakken. Kristoff houdt aan zijn tweede plaats wel de leiderstrui over, hoewel hij dit zelf aanvankelijk niet besefte. Kristoff begint aan de slotdag in dezelfde tijd met Jacopo Guarnieri.

Andy Cappelle: "Dit is een opsteker voor de Ronde"

Marcel Kittel (winnaar): "Mijn ploeg heeft mij goed afgezet, maar in de finale stond ik er wat alleen voor. Ik heb moeten knokken voor mijn plaatsje en dat is gelukkig gelukt. Kristoff sprintte op links, Van Hummel op links en ik ging gewoon door het midden. Morgen hebben we opnieuw een kans in de ochtendrit. Daar gaan we voor."
Andy Cappelle (strijdlust): "Ik heb hier veel lokale supporters, dus ik was extra gemotiveerd. Het was niet de bedoeling om alleen te gaan op het einde, maar bij mijn collega's was het vat blijkbaar af. Ik wou de ploeg per se op de kaart zetten, want het seizoen is nog niet verlopen zoals verhoopt. We hebben wél goed gewerkt in de winter. Dit is een opsteker voor de Ronde. Ik wil er alles aan doen om Leif Hoste daar te doen winnen. Ik geloof 100% in hem."

sporza.beMisschien ook interessant: