Albert Ritserveldt

  

Voornaam:   Albert
Achternaam:   Ritserveldt
Nationaliteit:  België
Geslacht:  
Werd:   86 jaar
Geboortedatum:   13-10-1915
Overleden  11-03-2002

slider image slider image slider image

Voornaam:   Albert
Achternaam:   Ritserveldt
Nationaliteit:  België
Geslacht:  
Werd:   86 jaar
Geboortedatum:   13-10-1915
Overleden  11-03-2002

 

 Bevoegdheden

Professional 1937-1948

is de vader van Jean-Marie Ritserveldt
Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenMemo(s)

Albert Risterveldt, un belga raro, perché bravo nelle salite. Inizia a correre utilizzando le biciclette Shrapnell, avendo sposato la figlia di Oscar de Vleeschauwer, fondatore dell’omonima ditta produttrice di bici. A vent’anni diventa campione del Belgio dilettanti. Poi inizia una carriera con molti piazzamenti ed un brillante successo (1939) nell’impegnativa Liegi-Bastogne-Liegi. Nello stesso anno partecipa al Tour de France, dove si comporta molto bene: arriva nono, con ottime prestazioni in salita. Dopo la guerra mondiale l’ex enfant prodige Risterveldt deluderà le molte speranze che aveva suscitato.
Antonio Giancane
Albert Ritserveldt, een vreemde Belg, omdat hij goed was in beklimmingen. Hij begon te koersen met een Shrapnell fiets, toen hij huwde met de dochter van Oscar de Vleesschauwer, stichter van het gelijknamig fietsenmerk. Op 20 jarige leeftijd werd hij Belgisch kampioen bij de amateurs. Toen begon hij aan een rijk gevulde carrière met een briljant succes in Luik-Bastenaken-Luik van 1939. In datzelfde jaar nam hij ook deel aan de Tour de France, waar hij heel goed reed en negende eindigde met fantastische prestaties in de bergen. Na de wereldoorlog ontgoochelde Ritserveldt en kon hij de hoop van velen niet inwilligen.
Antonio Giancane
Deze renner veroverde als jeugdrenner een mooie reeks nationale titels.
Op 10 mei 1940, stond deze Vlaamse klimmer mooi aan de leiding in de Ronde van Catalonië . De hele Belgische ploeg reisde af naar huis wegens de staat van oorlog en de militaire verplichtingen die voor alle mannen volgden. Een mooie zege die alzo niet op de naam van Ritserveldt kwam te staan wegens een wel bijzondere reden.

Wilfried Journée

Fotoalbum Albert Ritserveldt

 

 

 


  Afbeelding toevoegen